• Terhességi diabétesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 hetes kismama vagyok, már a 15 héten diagnosztizálták nálam a terhességi cukorbetegséget. Azóta szigorú- 180gch-s diétát tartok, kontrolleredményeim jók. Eddig nagyon jól tudtam uralkodni az étvágyamon, de tegnap ebédre azt hiszem túl sokat ettem, valószínűleg túlléptem az 50g ch-t. Este 7-kor ettem 2 őszibarackot és 8-kor az utcán sétálva elkezdtem nagyon szédülni, kipirult az arcom, remegett a lábam, lázasnak éreztem magam- 10 perc múlva mértem és nem voltam lázas. A vérnyomásom általában alacsony-vagy normális- aznap ittam kávét is, szóval nem hinném,hogy nagyon leesett volna.. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e , hogy nagyon felugrott a cukrom. Ilyen még nem fordult elő. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Potenciálisan elképzelhető, hogy felugrott a cukra, ha szomjas is lett, akkor ennek még nagyobb a valószínűsége, ennek ellenére, nehezen tudom elképzelni, hogy ezért érezte magát rosszul, minden esetre nem árt a továbiakban vigyáznia Magukra.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. augusztus 21., 13:48; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 13:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: