• Cukorbeteg vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly decemberben szemüvegfeliratás kapcsán vizsgálták a szemem.Mint kiderült, a szememben oly mértékben össze vannak szűkülve az erek - a doktornő szerint egy 60 éves ember állapotának felelnek meg. Őszintén szólva nagyon megijedtem. A szemész tanácsára elmentem vérvételre, ahol sajnos 9.3 cukorszintet mértek. Hozzátartozik az is, hogy az első kémcső után elájultam, itattak két korty cukros vizet velem (tényleg nagyon minimális mennyiséget). Eztán kb. 20 perc múlva folytatták, levették a többi kémcsővel is. A háziorvos egy hónap múlva megismételtette a vérvételt,akkor már normális (5 körüli) eredmény született. Néha megnézetem vércukorszintmérővel is éhgyomorra,akkor is normális értékeket mutatott. A koleszterinem rendben. Őszintén szólva aggaszt a 9.3-as eredmény, annak ellenére, hogy azóta nem volt ilyen magas érték kimutatható. A háziorvos úgy látom, a továbbiakban nem foglalkozik ezzel, időnkénti mérést javasol. Túlsúlyom nincs, soha nem is volt (169 cm 55 kg vagyok). A családban nem volt cukorbeteg. Kérdésem,mit tanácsol! Valójában mire utal a szemész orvos által megállapított erek állapota és ez az egyszeri 9.3-as cukorszint? Ön javasol-e további kivizsgálást?.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Hölgyem! Meg kell ismételni a vérvételt, terheléses vércukorvizsgálatot kell csináltatnia, ez alapján lehet egyértelműen meghatározni azt, hogy van-e cukorbetegség vagy csökkent glükóz tolerancia.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 12., 11:37; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: