• Állapotromlás cukorbetegségből kifolyólag,illetve belgyógyaszat renszeres puffadás és lábdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kivánok Szeretnék érdeklődni egy összetett betegséggel kapcsolatban.Tisztelt dr nö/ur,azlenne a kérdésem hogy napok óta irtózatosan viszketek és sebesre vakarom magam,2008 márciusában volt egy tiam amely a b aloldali agyféltekbe egy 15x4,5mm-es elhalástörtént,ebben az évben állapitották meg a diabeteszemet,azóta többször is rosszul lettem,most kéthete már inzulizom magam este 10-egységet,rendszeresen felvagyok fujódva és a lábaimm ülőhejzetben feldagad.Rendszeresen szedett gyógyszereim a következök:Metfogamma800mg-os3x1,glimepirid hexal 6mg-os1x1Floxet 20mg-os 1x1,rivotril0,05mg-os3x1,mideton150mg-os3x1,Carvedilol 12,5mg,os2x1,Thiogamma600mg-os1x1,Co-enalapril20mg-os,Teva atorva1x1,Pirabene1200mg-os2x1,Inzulin 10 egység este.A Börömön kiütések vannak amellyeket ha megvakarok kiserken a vérem. Előrei köszönöm válaszukat. Tisztelettel:Balla Tibor

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! A viszketés hátterében sajnos lehet sok probléma, a magasabb vércukor, lehet fertőzés de esetleg szúnyogcsípések is. A lábvizesedés is lehet sajnos túlsúlytól, a meleg hatásától is, de lehet a vérnyomástól is. Mindenképpen az lenne az ideális, ha a bőrgyógyászatra és a belgyógyszatra is elmenne, már csak azért is, mert látatlanban gyógyszert javasolni annyi mennyiségű gyógyszer mellé, amit Ön szed, nem lehetséges.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. július 20., 11:34; Megválaszolva: 2010. július 22., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: