• Insulin rezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Úr/Nő!

        Hypoglikémiás epizódok miatt cukorterheléses vizsgálaton estem át, insulin szint méréssel egybekötve.

        Eredménye:

        Gluc. 0p: 5,19 mmol/l  Ref: 4,10-6 mmol/l

             120p: 6,47 mmol/l  Ref: 3,30-7.80 mmol/l

        Insulin 0p: 9,04 mmol/l  Ref: 2,60-24,9 mmol/l

               120p: 61,54 mmol/l

         

        Azt látom, hogy a cukrom rendben.

        A 120 perces insulinnál nincs megadva referencia érték. Jónak mondható ez az inzulinszint? Miért nincs megadva referencia tartomány?

        Köszöntettel: Regisztra

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorterhelés témában

        Kedves Kérdező!

        A vércukorértékei rendben vannak, dee a 120 perces inzulin értéke valóban picit magasabb, a normálérték 45 mU/l, remélem Önnek is ebben a mértékegységben adták meg. Ennyi emelkedés még nem jelent inzulinrezisztenciát és a hypoglycaemiás rosszulléteket sem magyarázza meg. Ilyen esetkben általában azt szoktuk javasolni, hogy sokszor keveset egyenek, mert az segít a vércukoresés kivédésében.

        A másik kérdésere (miért nincs referencia tartomány) nem tudok válaszolni, de elképzelhető azért, mert a feldolgozástól függően eltérő referenciaértékek lehetnek.


        Kérdés: 2010-05-17 11:32:13; Megválaszolva: 2010. május 17., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: