• Terhességi cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

        30 hetes kismama vagyok, terhességem 26.hetében a terheléses cukorvizsgálatom értékei a következők: éhgyomri: 5,6mmol/l, glükóz120: 7,9mmol/l. Nőgyógyász ezt "kicsit magas"nak találta , tovább küldött diabetológushoz. A diabetológus 4,7 (!) random vércukrot mért és közölte, hogy  2 tipusú cukorbeteg vagyok , határeset, hogy inzulinozni kell.

        Orvos nem vagyok de érzésem szerint a doktornő erősen túlzott, meggyőződésem, hogy nem megyek többé el hozzá.

        Abban kérném segítségét, hogy nyugtasson meg, nem ennyire súlyos a helyzet.

        Háziorvosom szerint -aki mindíg nézi a vércukrom és 5,4-nél még nem mért magasabbat-a diabetológus finoman szólva nem normális.

        Válaszát előre is köszönöm: Kerékgyártó Krisztina

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Leendő Anyuka!

        A 7,9 mmoll érték  percnél csökkent glükóztoleranciára utal, ami terhesség esetén sem szerencsés, de életmód változtatással és kalóriaszegény diétával (max 1200 kcal, 160 gramm szénhidrát) azt gondolom, egyensúlyban tartható. A random vércukormértések általában azért jobbak, mert ott a szénhidrát legtöbbször elhúzódó, ezért kell a terhelés a veszélyeztetettség kimutatására. Az orvosok pedig legtöbbször azért kemények, mert legtöbbször a "fenyegetés" segít a testúly egyensúlyban tartásához, ezért én is azt javasolnám, ha nem szeretne rosszat Magának és a babának, akkor kérem figyeljen oda.

         


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010-04-30 12:28:49; Megválaszolva: 2010. április 30., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: