• Csökkenő inzulin és vércukorszint is

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2007. novemberében I. típusú cukorbetegséget állaptottak meg nálam. Napi 4-szer adok magamnak inzulint (nappal Humalóg, este Insulatard). Végre sikerült elérni azt, hogy ne essen le a vércukorszint, viszont nagyon magasak lettek az értékek. Akkor 2 naponta 2 egységgel emeltük az inzulin adagokat visszafelé (először az éjszakait, 2 nap múlva a 17.00 órásit...). De a 12.00 órási emelése után és óta 6-8-as értékről másfél óra után 3-4-re esik a cukorszint. És hiába vettem vissza az inzulin adagokat, már minden szúrás és étkezés után ez történik. Napi 160g-os szénhidrátos étkezés van előírva. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit kellene tennem ilyen esetben?

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        Általában az I. típusú cukorbetegségben szenvedők vékonyak, és a napi szénhidrátszükségletük több, mint 160 gr. Amennyiben Ön túlsúlyos, akkor megfelelő a 160 gr, ha nem, akkor elképzelhető, hogy lehetne emelni a 160 grammon. Ha az éhgyomri vércukor-értékek megfelelőek (a 6-8 mmol/ l megfelelő), az étkezés utáni alacsony vércukorértékekért az adott étkezéshez elfogyasztott szénhidrát mennyiségéhez képesti túl sok inzulin adása a felelős, vagy esetleg a túl sok fizikai aktivitás.

        Amennyiben elegendő az adott étkezéshez elfogyasztott (tehát Ön sem enne többet) szénhidrát mennyisége, az étkezéshez adott inzulin mennyiségének még további csökkentése szükséges, hogy elkerülje az étkezés utáni alacsony vércukorértékeket.

        Tisztelettel: Dr. Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-03 12:20:05; Megválaszolva: 2011. július 29., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: