• Reductil

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! Erősen alulműködő pajzsmirigy miatt 2007 tavaszán pánikbeteg lettem.A pánikra szedett gyógyszereket fokozatosan csökkentettem orvosi felügyelet mellett,kb.egy hónapja el is tudtam hagyni őket.Érthetetlen módon 12 kilót híztam másfél év alatt,annak ellenére,hogy a pajzsmirigy működését sikerült helyreállítani.Most,hogy a pánikgyógyszereket már nem szedem,háziorvosom javaslatára Reductil kapszulával próbálok a súlyfeleslegtől szabadulni. A kérdésem az,visszaeshetek-e a pánikba a Reductil miatt?Pár napja időnként "furcsán" érzem magam,és nem tudom eldönteni,mi okozhatja.A diéta mellett egészségesen étkezem,és kb. két kiló ment le 10 nap alatt. Válaszát előre is köszönöm! Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A Reductil tabletta központi idegrendszeri támadásponttal fejti ki hatását. Az alkalmazási előiratban ellenjavallatként szerepel a pszichiatriai betegség. Nem is szedhető együtt antidepresszáns, antipszichotikus gyógyszerrel.  Mivel nincs információm arról, hogy milyen súlyosságú volt a pánikbetegsége, ill. milyen gyógyszert szedett rá, nem tudom megmondani, hogy szedheti-e a Reductilt. Azt javasolnám, hogy erről és a jelen tüneteiről konzultáljon a korábbi orvosával, aki a pánikbetegség miatt kezelte.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 13:06:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: