• Cukorbeteg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        60 éves vagyok,1éve derült ki hogy cukorbeteg vagyok.Romániában élek,és néha itt vagyok a gyerekeknél.Nállunk a normál vércukorérték 70-115-mg-ban van .Diaprel MR és Siofo 850-szedek.Amikor észrevették nagyon magas volt 341 az érték.Mostanában eléggé ingadozik.Most például 50 -es érték volt éhgyomorra reggel.De van amikor eszek olyat ,amiben kicsit több a szénhidrát pl .Lángos. ,vagy krumpli,mégis alacsony értéket mutatDe van amikor betartom a diétát,mégis nagy az érték..Azt szeretném kérdezni ,hogy mi a teendő ,ha ilyen van?A gyógyszereket ugyanúgy szedjem?Néha éjjel is előfordul ,hogy leizzadok,még a hajam is csupa víz.Nappal néha fáradékony vagyok,állandóan aludnék.Lehet ,hogy már inzulinra lenne szükségem?Előre is köszönöm válaszát!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!


        Csak feltételezni tudom, hogy a Siofo 850, a metformin 850 mg-os hatóanyagú tablettát jelenti. Ez a hatóanyag az inzulinérzékenységet javítja, a szervezetnek nagyon kedvező és alacsony vércukorértéket, tehát ezzel járó rosszullétet sem okoz. Szedhető belőle 3x1 tabl. is amennyiben tolerálja. (Ha nem okoz hasmenést) A Diaprel-MR az inzulintermelést fokozza, abban az esetben, ha a szükségesnél nagyobb mennyiséget szednek, ill. fizikai aktivitás, éhezés stb. esetén alacsony vércukorértéket és rosszullétet is okozhat. Az alacsony vércukorérték sem jó a szervezetnek, ismételt alacsony vércukorértékek és rosszullét esetén javasolt a Diaprel-MR dózisának a csökkentése. Az alacsony vércukorértékek nem indokolják inzulinterápia bevezetését, egyenlőre a Diaprel-MR dózisának csökkentését próbálja meg.

         

         Dr. Laczkó Andrea diabetológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 20:33:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: