• Tanácskérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A múlt héten voltam cukor terhelésen. Éhgyomri:5,7 1orás:12 2orás:8,7-lett. Azt szeretném kérdezni,hogy ez mennyire rossz ill, mi ateendőm. Én50éves 100,kg-os férfi vagyok. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM: DÉNES.

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Dénes!

        Az orális glükóz tolerancia teszt során az  1 órás értéknek kevésbé van jelentősége. A 2 órás vércukorérték   legalább 11,1 mmol/l értéke szükséges a cukorbetegség diagnózisához. Ha 7,8 -11,1 mmol/l között van ( az Ön esetében is) csökkent glükóztoleranciáról beszélünk, amelyet régebben prediabetesznek (cukorbetegséget megelőző álllapot) neveztek. Az elhízással függ össze sok esetben. Mivel már ebben az állapoban is az erek károsodása megindul, fontos lenne a fogyás, a diéta, a fizikai aktivitás fokozása, hiszen ha nem történik az életmódjában változás, nagy eséllyel fog  2. típusú cukorbetegség kialakulni.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-11 11:51:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: