• Vércukorszintem megemelkedett influenza miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sikerült megkapnom az A tipusú influenzát, azóta jelentősen megemelkedett az eddig karbantartott vércukor érték: 5,2-ről 7,9-re (ez átlag). A lázam is csak 38-39 fokig emelkedik, így az orvosok (ügyelet, háziorvos) rá sem hederítenek. Mivel fertőz, nem merek emberek közé menni, egyedül élek, az alapbetegségeim (nyolc krónikus betegség) miatt is állandóan rosszul vagyok. Segítsenek!

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukorszint témában

        Tisztelt Kérdező!


        A fertőzéses, lázas betegségek rendszerint felborítják a vércukorértékeket. Az Ön által észlelt emelkedés ennek köszönhető, azonban a leírt értékek nem adnak aggodalomra okot. Az ön által leírt 7.9 mmol/l átlagvércukorérték ilyen esetben teljesen elfogadható, kielégítő. Az  influenza rendszerint néhány nap, 1 hét alatt lezajlik, ezt követően rendes, szövődménymentes lefolyás esetén a vércukorértékek rendeződnek. Amennyiben nem így történik, ill. jelentősebb emelkedést észlel, szükséges az eddigi terápia módosítása. Az influenzás megbetegedés velejárója a néhány napos láz. Szövődménymentes esetekben ez speciális terápiát nem igényel. Amennyiben önnél tartós lázas állapot áll fenn, illetve úgy érzi, hogy állapota tovább romlik, ismét hívja a háziorvosát vagy az ügyeletet vagy a mentőket, amely beszállítja a területileg illetékes sürgősségi ambulantiára.
        Jelen keretek mellett sajnos ettől több segítséget nem tudunk nyújtani önnek.

        Dr. Laczkó Andrea diabetológus

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-02-04 22:52:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: