• Inzulin eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mit jelent,hogy étkezés elött 5,O1 az inzulin érték és étkezés után 13,5 /nem vércukor hanem inzulin vizsgálati eredmény/  Sok, kevés vagy jó?

        Elvileg 16 éve vagyok cukorbeteg / 2-s tipusu/ O,75 mg clucobenét szedek /1,75 mg.-t saját magamtól megfelezem és  mikor hogy vagy 5O mg vagy 1OO mg clucobayt/ naponta vagy napon belül is változtatom 

        Attól függ,hogy magas-e a cukrom vagy alacsony

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulin témában

        Tisztelt Kérdező!


        Annak aki gyakorlatilag, igazoltan 2-es tipusú cukorbeteg 16 éve, teljesen felesleges inzulinvizsgálatot végezni. A 2-es tip. cukorbetegség elején gyakran a normálistól magasabb inzulinszintet mérünk. Ez azért van, mert inzulinrezisztencia esetén magasabb inzulin képes csak biztosítani a normális vércukorszintet. A betegség előrehaladása során a hasnyálmirigy inzulintermelő képessége csökken, de még sokáig kimutatható. Még akkor is kimutatható saját inzulin, ha az már nem elég az étkezések során bekövetkező cukoremelkedéshez.

        Az ön által szedett Glucobene hatásmechanizmusa, hogy a hasnyálmirigy inzulin termelését fokozza. Úgyhogy az eredménye azt mutatja, hogy még van saját inzulintermelése, de azt nem mutatja meg, hogy elegendő-e. A mért vércukorértékek, főleg az étkezés után másfél órával mért vércukorértékek mutatják meg, hogy elegendő-e még a saját inzulintermelésünk. Éhgyomorra 5-6 mmol/l, étkezés után másfél órával 7-7.5 mmol/l vércukorérték az elérendő cél. Ha ennél rendszerint magasabb értékeket mérünk, akkor nincs kellően kezelve a cukorbetegség. Nagyon fontos, hogy 3-6 havonta HbA1C-átlag vércukorellenőrzés- is történjen,mert ebből  is fontos következtetést tudunk levonni arról, hogy megfelelően van-e kezelve a cukorbetegség.

        Tisztelettel:

         Dr. Laczkó Andrea diabetológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 11:54:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: