• Segítség3

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! Már írtam két levelet segítség és segítség 2 cím alatt. Folytatásban az lenne a kérdésem h nem lehet e h vmi cukorral kapcsolatos problémám van malacsony vagy magas vércukorszint. Kb életemben 5x voltam vérvételen és mindig normális volt az éhomi vércukrom. Ha vkinek vmi ilyen jellegű baja van az őállandó vagy csak nagyon ritkán jelentkező? És ha mind az ötször jó volt akkor azt jelenti 100%ra h ez biztos rendben van? köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az 1. típusú cukorbetegség fiatalabb korban jelentkezik,  inzulin hiányos, és amellett hogy sok folyadékot isznak és a vizeletük is bővebb, jó étvágy mellett is fogynak, kifejezett rosszulléteik lehetnek, akár kómáig fokozódóak. A 2. típusú cukorbetegség idősebb korban jelentkezik, az inzulin kezdetben csak részben hiányzik, és elhízáshoz kapcsolódik sok esetben.

        Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhomi vércukorszint 7 mmol/l fölött van, étkezés után 2 órával pedig 11 mmol/l fölé emelkedik. Nem valószínű, hogy cukorbetegség okozza a panaszait.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-17 23:27:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 08:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: