• Inzulin rezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép, jó napot kívánok! Több éve szeretnénk kisbabát. A következő témában kérném a véleményét. A héten voltam terheléses vércukor vizsgálaton, aminek a leleteit már meg is kaptam. Az eredmények: glucose terh. 0 perc - 4.38 glucose terh. 120 perc - 5.91 insulin terh. 0 perc - 4.66 insulin terh. 120 perc - 41.9 Az utolsó adattal kapcsolatban kérném a véleményét. Mit javasol? Célszerű dietetikus véleményét kérni? Hallottam, hogy szénhidrát szegény étrendre kellene áttérnem... - mondjuk nem sok kenyérfélét, sütit, köretet fogyasztok? Az elmúlt 2 évben 22 kg-t fogytam lehet, hogy ez is befolyásolja a mért adatokat? Kb. fél év alatt sikerült elérnem a súlyvesztést és azóta próbálom tartani az elért súlyomat - 70 kg körül mozgok. Hetente 5ször tornászom, 3x1 órát + 2x40 percet. Előre is köszönöm a válaszát, Pankuci

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukorvizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Ön 120 perces inzulinértéke a normál érték kétszerese, ami még elfogadható. Ha ettől rosszabb érték lenne, tehát inzulinrezisztencia lenne, akkor is a testtömegcsökkentés, a rendszeres fizikai aktivitás, gyakori kis étkezések bevezetése lenne a kezelés, amit Ön már el is kezdett, nagyon helyesen.

        A gyógyszerszedés ebben az esetben nem indokolt.

        Tisztelettel:

         Dr. Laczkó Andrea

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-10 21:19:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: