• Cukorbeteg vagyok - Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        10 napja hirtelen fogyás után laborvizsgálatnál magas cukorérték (16 mmol) lett megállapítva, 2x1 metformin 1000 tablettával 10,8-ra csökkent. Orvosom 8E inzulin /Glargin/ adását javasolja mellette. Nem szeretnék még inzulinnal élni. Van lehetőség más módon (új ill. nagyobb adag gyógyszer) kezelni a problémát? 47 éves férfi vagyok. Mozgásszegény, stresszes életmódot éltem. Táplálkozásom sem volt megfelelő, bár nem voltam elhízva.

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség, kezelés, 2-es típus témában

        Az újonnan felismert 2. típusú cukorbetegségben az első választandó kezelés a Metformin, de emellett elengedhetetlen a diéta megtartása, és ajánlatos a rendszeres testmozgás bevezetése. Amennyiben ezek folyamatban vannak, néhány hónap türelmi idő adható, figyelve azt, hogy mennyire elegendő ez a kezelés a szénhidrát háztartás teljes rendezésére. 3 hónap múlva javasolt a HbA1c (átlagos vércukor) vizsgálat. Ha 7 %  felett van, további terápia bővítés szükséges, amely nem feltétlenül inzulin- kezelést jelent, hanem további gyógyszeres kezelés is lehetséges. Dr. Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-28 10:55:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: