• Cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én 30 éves vagyok, és 5 és fél éve cukorbeteg. Gyereket szeretnék, azért az éjszakai inzulinomat Levemirről Humulin N-re változtattam, viszont azóta nagyon magas a reggeli cukrom, és utána még csak magasabb lesz. Napközben Humulin R-t használok, 8-7-7 egységet adok az éjszakaiból pedig 8at. Tudna esetleg valami javaslatot adni, min kéne változtatnom? Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel: Szepesi Henrietta

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Henrietta!

        Valóban nagyon fontos, hogy a tervezett terhesség előtt a vércukorértékeket a normál tartományban tartsuk. Konkrét vércukorértékek nélkül, konkrét terápiás változtatást nem tudok adni. Különböző további megoldások lehetnek pl: korábbi reggeli inzulinadás, kétszeri bázisinzulin-adás vagy inzulinpumpa alkalmazása is szóba jön. Amennyiben gondolja, a szakrendelésen átbeszélhetjük ezt a problémát.

        Tisztelettel:
        Dr Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-08 19:11:24; Megválaszolva: 2011. július 28., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: