• Gyogyszerrel vagy anelkul kezelni magas vercukorszintet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Tunde! Edesanyam ket hete volt vervetelen a haziorvos altal tanacsolva egy rutin tesztre. A cukorerteke 9.7-re jott ki, a normalisnal magasabb volt a teszten (a teszt maga eleg stresszes volt neki, mert ossze vissza szurkaltak szegenyt mire sikerult a kezfejebol vert venni). Ezutan egy-ket hetig megprobalt egy kicsit valtoztatni a dietajan es merte a vercukor erteket reggel (R) ehgyomorra, 2 oraval ebed (E) es ket oraval vacsora (V) utan. Az ertekeket napokra lebontva csatoltam. Ezutan visszament a korzeti orvosahoz, aki mindenkeppen gyogyszer szedesere kerte edesanyamat. A kerdesem az lenne, mindenkeppen a gyogyszer az egyetlen ut, hogy a magasabb vercukor szinttel megkuzdjon? Edesanyam kb. 165 cm magas es kb. 72kg. A hasan van feleslege es nyilvan sok szenhidratot fogyaszt egy relative passziv eletmoddal kombinalva. Nem lehet, hogy mozgas beiktatasaval es etrend valtoztatassal ez az ertek normalizalhato? Valaszat elore is koszonom! Hilda

        Irinyi-Barta Tünde válasza a magas vércukorszint témában

        Kedves Hilda! Azt tanácsolom, hogy édesanyja próbálja meg a diétát tartani, és a szénhidrátfogyasztást leszorítani 160 grammra naponta. Ez elkerülhetetlen, hiszen ez a terápia első lépcsője, amelyet gyógyszerszedés mellett is tartani kell.A gyógyszer szedés szükségességét orvosa állapítja meg. De az életmódváltoztatás és étrendalakítás mindenképpen szükséges. Lehet, hogy ha sikerül a testtömegből leadni, akkor az értékek is a normális tartományon belül maradnak majd. Jó egészséges kívánok tisztelettel: Irinyi-Barta Tünde


        Irinyi-Barta Tünde
        okleveles táplálkozástudományi szakember Tőle szeretnék kérdezni

         Irinyi-Barta Tünde

        Kérdés: 2017. május 24., 17:21; Megválaszolva: 2017. május 29., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: