• Cukorbetegség gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Karácsonyra kaptam a családtol egy ACCu csek ckormérő készüléket. Jó párszor használtuk és kisebb eltérésekkel de jo eredményeket mért a férjemnek és nekem is. Most a férjemnek egy pár napja éhgyomora 7,2 7,9mérünk és déli evés után két orával 6,2 körül ami ugy tudjuk hogy jó érték. Sajnos orvoshoz nem hajlandó elmenni azért szeretnék itt tanácsot kérni hogy mit tegyek.Tisztelettel Fölkel Károlyné

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        A cukorbetegség diagnózisához egyrészt az éhgyomri vércukorértéknek 7 mmol/l fölött, illetve az ún. cukorterheléses vizsgálaton a 120. perc után mért értéknek 11,1 mmol/l fölött kell lennie. Az előbbi érték már magasabb volt, de érdemes lenne a 2. vizsgálatot is elvégeztetni, amit a háziorvos javasolhat.

        Amennyiben férje túlsúlyos, már kismértékű fogyás, a szénhidrát bevitelének csökkentése, és a rendszeres testmozgás is csökkentheti az emelkedett vércukorértéket. Ha ezen életmódbeli változtatásokkal sem csökken a reggeli emelkedett érték, mindenképpen fel kellene egy szakorvost keresni, hiszen a nem kezelt cukorbetegségnek súlyos szövődményei is lehetnek ( szív-és érrendszeri betegségek, idegek ill. a vese károsodása).

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-11 16:57:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 18:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: