• Inzulinrezisztancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Vércukor vizsgálatot végeztek nálam, értékek: glükóz: 4,7 60p: 8,5 120p: 6,6 inzulin: 10,4 60p: 66,6 120p: 88,2 Ezek alapján inzulin rezisztenciát diagnosztizáltak nálam, teljes diétát írtak elő + Merckformin Rx500 tabletta szedését. Cukor helyett áttértem a nyírfa cukorra, és megkezdtem a tabletta szedését. Szedek halolaj kapszulát és iszom lapacho teát. De azóta állandósult hasmenésem van, ált 2-szer vagy többször naponta (azóta mióta szedem a gyógyszereket, kb 5 napja). Emellett pajzsmirigy alulműködést is diagnosztizáltak Euthyrox50, napi felet szedek. Nagyon valószínű, hogy a hasmenésem a cukorbeteség tabletta miatt lehet. Ön mit javasolna, álljak le a tablettával? Nem vagyok túlsúlyos, rendszeresen mozgom, vércukorszintem mindig normális volt. Előre is köszönöm tanácsát.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a inzulinrezisztencia, hasmenés témában

        Kedves Kérdező! A 60 perces vércukorérték magasabb, és az inzulinszintjei egy kicsit. Ezek alapján, ha nincs más panasza, nem PCOs, nem szeretne teherbe esni, nem feltétlenül kell gyógysszert szednie, de valóban okozhatja a hasmenést a sok változás, amit elindított. Érdemes a kezelőorvosával megbeszélnie a panaszait és közös döntéssel elhagyni a gyógyszert.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. december 10., 11:37; Megválaszolva: 2011. december 13., 05:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: