• OGTT - de hogyan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! 2010. óta lombikprogramban veszek részt, sajnos eddig sikertelenül.Egyik oka az inzulinrezisztencia amit idén júniusban diagnisztizáltak a mellékelt OGTT alapján. Diétázok (szénhidrát), gyógyszert szedek napi 3x (meforál 500 mg). A kérdésem az lenne, hogy most kellene mennem kontroll vérvételre de nem vagyok vele tisztában, hogy kontrollnak ill. annak eredményének mi ad tisztább képet. 1. 75 mg szőlőcukros OGTT gyógyszer bevétel nélkül 2. 75 mg szőlőcukros OGTT gyógyszer bevétellel 3. 55-65 g szénhidrátos (lassú és gyors felszívódású) gyógyszer nélkül 4. 55-65 g szénhidrátos (lassú és gyors felszívódású) gyógyszerbevétellel. Azt hallottam, hogy a 75 mg-os szőlőcukros sokk csak a diagnózis felállításához szükséges. Ha ez már megvan akkor mi indokolná ezt a nem életszerű cukormennyiség bevitelét a kontroll vizsgálathoz? Mennyi idő kell a gyógyszernek amíg beállítja? Beállítja -e annyira, hogy egyszercsak elhagyható legyen mondjuk a diéta megtartása mellet? Előző értékeim (mert pdf nem csatolható): 0' glukóz 5 mmol/L, inzulin 5,8 mIU/L 60' glukóz 5,8 mmol/L, inzulin 63,3mIU/L 120' glukóz 7,8 mmol/L, inzulin 100,8 mIU/L Köszönettel:magviki

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a terheléses vércukor témában

        Kedves Kérdező! Az OGTT standard vizsgálat, gyógyszer nélkül, 75 gramm natív cukor elfogyasztása a szükséges. A gyógyszer és életmódváltás elég lehet, hogy a gyógyszert a későbbiekben el lehessen hagyni. Nem voltak az értékek annyira rosszak, hogy ne lehessen arra számítani, hogy a gyógyszert az Ön esetében el lehessen hagyni. So sikert!


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. november 22., 17:03; Megválaszolva: 2011. november 23., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: