• ACLASTA plusz még kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Szeretném tudni, hogy ha nálam egy bőrbiopszián diagnosztizáltak macularis amyloidosist kaphatom e az aclastát? Úgy tudom, hogy ez a készítmény a fehérjéket köti meg a szervezetben. A macularis amyloidosis pedig fehérje anyagcsere betegség, amiről azt hallottam, hogy nemcsak a bőr alatt, hanem bárhol a szervezetben megjelenhet. Nem okozhat az Aclasta problémát valamelyik szervben így? Én a mellékhatásoktól nagyon tartok, hogy meddig fognak tartani, milyen súlyosak lesznek, milyen veszéllyel jár egyáltalán ez az egész? Kérem, hogy nyugatasson meg, hogy csak pár napos kellemetlenségről lehet szó, és nem kell komoly következményektől tartanom, tehát megéri a kezelés. Üdv: V.A.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt Kérdező! Az Aclasta kezelés nem fogja az amyloidossist befolyásolni, csak abban az esetben, ha rossz a vesefunkció, de ilyenkor nem adható. A mellékhatások nagxon ritkán jelentkezik, enyhe influenzaszerű tünetek, izomfájdalom jelentkezhet. Fontos azonban, hogy a kezelés előtt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon, illetve a kalciumszint és D-vitamin ellátottság is megfelelő legyen a szervezetben.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. november 15., 10:22; Megválaszolva: 2010. november 19., 22:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: