• Csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Feleségem csontdenzitometriai leletének az eredményét sziveskedjen kiértékelni. Ap gerinc:0.874 g/cm T-score -1,6 Z-score -1.0 Csípő: o,723g/cm T-score-1.1 z-score-0,6 Köszönettel

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a lelet csak kismértékű csonttömegcsökkenést jelez. Emellett csak a D-vitamin és Calciumbevitelre kell odafigyelni, de egyéb csontrituklásra ható gyógyszert nem kell szednie. A táplálkozással bevitt calcium is elegendő lehet, erről bővebben olvashatnak a webbeteg honlapján!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. szeptember 24., 22:29; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: