• Csontritkulás elleni gyógyszer -foghúzás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEBBeteg Szakértő! Az 52 éves anyukám betegsége kapcsán szeretném kérni a segítségét. Sajnos közel egy éve gerincsérve van és nemrég nagyfokú csontritkulást állapítottak meg nála. Az orvosa boneact nevű gyógyszert írt fel, azonban a fogorvos mindenképp le szeretné beszélni a gyógyszer szedéséről, mivel az ő tudása szerint a gyógyszer hatására a szájban keletkezett seb (pl. foghúzáskor)többé nem képes begyógyulni. A másik orvos szerint viszont a gyógyszer nélkül nem javul a csontritkulás, anélkül pedig nem jön rendbe a sérv sem. jelenleg tehát tanácstalanok vagyunk. Valóban a szájban keletkező sebekre így hat a gyógyszer? Vagy milyen más gyógyszer segíthet? Esetleg elegendő az alternatív, természetes módszerek a csontritkulás ellen? Köszönöm előre is válaszát

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt Kérdező! Én mindenképpen javaslom a súlyos csontritkulásra a fenti gyógyszert. Ha tervezett fogászati beavatkozás van, akkor érdemes a gyógyszerszedés előtt megcsináltatni, mert a gyógyszer szedésének ritka szövődménye lehet az állkapoccsont elhalása abban az esetben, ha az állkapcsot érintő beavatkozás, vésés, vagy foghúzás történik.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. augusztus 27., 13:48; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 19:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: