• Csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Nagymamámmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Nagymamám 61 éves, másfél éve szenved csontritkulásban. Kezdetben, csak lábfájdalmai voltak, most már az izületei, valamint a kezei is fájnak. Gondjai vannak a felállással, illetve mostanában a kezeinek használata is fájdalmas. Orvosa Calcisedron-D gyógyszert írt fel, Calcivid-ből napi egyet szed, Sedron-ból heti egyet. Ezeket a gyógyszereket a diagnózis megállapítása óta szedi, az állapota azonban a tavalyi leletekhez képest romlott. Orvosa nem javasolja másik gyógyszer szedését, tekintettel arra, hogy álláspontja szerint ehhez a gyógyszerhez hozzászokott, ez a gyógyszer nem bántja a gyomrát..

        Nagymamám 10 éve cukorbeteg, 3-4x inzulinozza magát, egyéb betegsége nincs.

        Kérdésem a következő lenne, Ön javasolna-e másfajta gyógyszert, esetleg egyéb kezelést, amivel a fájdalom megszüntethető lenne, illetve az állapota javulna.

        Mellékelten csatolom nagymamám tavalyi valamint idei leleteti, Kérem szíveskedjen átnézni.

        Előre is köszönöm a segítségét!

        Tisztelettel: F. Andrea

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Én írtam nagymamám csontritkulásával kapcsolatban mellékeltem a tavalyi leletét, most megküldeném az idei leletet.

        Tisztelettel: F. Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nagymamának igen, javasolnék erősebb gyógyszert. Vannak már olyan gyógyszerek, melyek intravénás formában is elérhetőek. A hatákonyságuk jobb, kényelmes az adagolás, mert az egyik fajtát 3 havonta (pl. Bonviva), a másik készítményt 1 évben 1 alkalommal (Aclasta) kell adni. A mellékhatásprofiljuk sem rosszabb a többi gyógyszernél.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-10 22:12:18; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: