• Csontsűrűség lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Szeretném ha véleményt mondana a csontsűrűség leletenre kell-e szedni gyógyszert vagy elég példáúl Béres csonterősítő vagy kálcium?

        42 éves vagyok ,154 centi, 60 kg. Több mint 2 éve nem menstruálok mert leukaemia miatt kemotherápiát kaptam.

        Lumbális gerinc(L2-4)  g/cm2  0.9010     Z-score: -1.32    T-score: -1.58

        Bal combnyak             g/cm2 0.6900     Z-score  -1.01    T-score: -1.39

        Válaszát elöre is köszönöm

                                                 Kornélia

        WEBBeteg szakértő válasza a csontsűrűség témában

        Kedves Kornália!

        A csontsűrűség lelet alapján elegendő a calcium és D-vitamin pótlás, egyéb gyógyszert a ma érvényes rendelkezések alapján sem lehet felírni, mert azt csak -2,5 alatti csontritkulás érték alatt lehet javasolni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 11:46:09; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: