• Csontritkulás gyógyszer - Szedhetem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Csontritkulásra Actonel Trio film és rágótablettát írt fel a szakorvosom. A gyógyszer tájékoztatón összetevőként szerepel többek között az Aszpartám, melynek úgy tudom hogy rákkeltő hatása van. Szedhetem-e ezt a gyógyszert félelem nélkül, vagy tartanom kell attól hogy hosszantartó szedés esetén rákos betegséget fog előidézni? Vagy inkább kérjem meg orvosom másik, helyettesítő gyógyszer felírására?

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt kérdező!

        A gyógyszerek nagyon szigorú engedélyeztetési eljárás után kerülnek forgalomba, melynek része a toxikológiai vizsgálat is. Az Amerikai Rákellenes Társaság véleménye szerint nincs kapcsolat az aspartame és a daganatok kialakulása között, tehát a fogyasztás veszélytelen, mivel nagyon hosszú időnek kell eltelnie, hogy daganat alakuljon ki.

        Tény az is, hogy nem áll még rendelkezésünkre elég idő az aspartame fogyasztásának elterjedése óta, hogy erre a kérdésre megnyugtatóan igennel vagy nemmel tudjunk válaszolni, így a döntés minden esetben a fogyasztó saját belátására van bízva. Gyógyszer alkotóelemeként káros mennyiséget nem lehet bevinni, viszont az egyéb készítményekben kerülni érdemes.

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós - Vital Balance Életmód Centrum


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-29 17:15:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Sedron75mg szedése után egy héttel Béta Crosslaps teszt értékem 169pg/ml (referencia érték 16-584) Mennyire kockázatos egy elhalt és fájdalmas fog eltávolítása,illetve kb mennyi idő eltelte után lesz kevésbé...