• Huzodozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Kisfiam 9 éves, hallássérült, de kitűnően beszél, beépített implantátuma van. Normás iskolában 3. osztályos és kitűnő tanuló. Minden házi munkában segít, szívesen tanul, a nyáron 6 regényt kiolvasott. Szóval szinte mintagyerek. Sajnos ebben a tanévben elkezdett ellopkodni itthonról - játékok - apróbb dolgokat. Ebből jöttek a hazudozások, amelyeket képtelen abbahagyni, már mindennapra jut belőle. Kérdésemre miért csinálod, beszéljük meg, nem tudom a válasz. Visszabeszél, pofákat vág stb., ha nem engedem, mondván a többiek is viszik a játékaikat. Beszéltem a tnénivel, de az eredmény egyre rosszabb. Egyedül ne- velem, épp a hazudozás, lopás miatt váltam el az édesapjától, aki 7 éve nem is látott. Lehet benne öröklött tulajdonság? Hogyan foglalkozzam vele? Van erre megoldás? Kérem segítsen, mert belebetegszem, ha Ő is hazug emberré válik. Köszönöm. Irina

        Dr. Varga Tamás válasza a hazudozás témában

        Tisztelt Kérdező! Nem hiszem, hogy a hazudozást lehet örökölni, esetleg bizonyos jellemvonásokra való hajlamot. A háttérben sok minden állhat, pl. alkati vonások, érzelmi problémák stb.(akár különösebb látható külső jel nélkül) Ha tartós és nagyon aggasztja, keressen fel egy gyermekekkel foglalkozó pszichológust.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. október 13., 10:10; Megválaszolva: 2011. október 16., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: