• Jó napot

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot!van 6hetes kisfiam s azt szeretném kérdezni hogy anyuka szoptathat e ha lázas az anyuka??meg hogy árt e a babának ha szódabikarbonás vízbe áztasuk a mellbimbóvédöt.persze etetés előt leöblitjűk!?üdv.Joey

        Dr. Veress Dóra válasza a szoptatás témában

        Kedves Apuka! Általánosságban azt lehet mondani, hogy a felesége szoptathat, mert az anyatejjel a babába ellenanyagok is átjutnak, így nagyjából védett a fertőzéssel szemben, vagy ha el is kapja, sokkal enyhébb lefolyású lesz a betegség nála, mint az anyánál. Ha légúti fertőzés okozza a lázat, akkor az anyuka viseljen szájmaszkot és úgy szoptasson. Amennyiben ragályos betegsége van, pl. bárányhimlő, akkor fejje le a tejet és úgy itassák meg a kicsivel. A bimbővédőt lehet szódabikarbónázni, de akár el is lehetne hagyni, mert a baba könnyebben tud enni nélküle és az emlőbimbó is megerősödik a rendszeres igénybevételtől, nem lesz fájdalmas.


        Kérdés: 2011. szeptember 11., 21:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 00:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Nagyon kimerültek vagyunk már mert 5hónapos kislányunk nem akar,vagy nem tud aludni... Óránként felkel éjszaka,cicil és úgy alszik vissza.A cicilés ilyenkor általában egy percig tart.Mellettünk alszik mert a kiságyban...