• Segítség!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mi a teendő a gyerekekel ha pl. az én kisfiam 4 éves lesz jövő hónapban és 3 hete már rettenetes hisztirohamokat kap. Ennek az az előzménye, hogy a nagy viharok idelye alatt a kis medencélyét felkapta a szél és hátradobta a kertbe akkor volt az első hihetetlen kiabálással járó hiszti roham ami addig tartott míg be nem hoztuk a medencét. Akkor nagyon megílyedt. Azóta semmit nem lehet kint hagyni a játékokat is be kellett vinni a homokozóból, mert "elviszi, elfújja a szél" ezt kiabálja ordítva és nem hajlandó abbahagyni akármivel is próbálkozom egyre jobban szinte örjöngésig fajul ez a dolog míg vagy meg nem csinálom amit éppen akar vagy be nem zárom a szobályába és 30-40 perc üvöltés után abba nem hagyja de akkor is 5 percenként mondja el nyugodt hangnemben, hogy hozd be, vagy ragd el azt a valamit ami kint maradt. Nem hajlandó kimenni az udvarra sem azóta hiába nem fújj a szél. Ha megyünk valahova nincs semmi baj akkor szó nélkül megy, játszik a játszótéren vagy bárhol csak otthon nem tudom kivini az udvarra, eddig nem akart bejönni sem úgy szeretett kint lenni. Nem tudom mit kellene csinálnom vagy hova fordulhatnék tanácsért. Elmúlik majd magától?? Kérem adjon tanácsot. Előre is köszönöm. Tisztelettel: Egy aggódó anyuka!

        Dr. Varga Tamás válasza a félelem témában

        Tisztelt Kérdező! Próbálja apró lépésekben szoktatni újra az udvarhoz. Amennyiben lehet a hisztiket figyelmen kívül hagyni. Elképzelhető, hogy magától megszűnik, csak nem kell minden irreális kívánságát kielégíteni és kitartónak kell lenni. Ha tartós maradna a gond keressenek fel gyermekpszichológust.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 09:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 15:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: