• Hiperaktív?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr/ A kislányom ügyében írok, akit vizsgált már neurológus, és fejlesztőpedagógus is. A neurológushoz epilepszia gyanúval vittem(rokonságban van), csinált EEG-ket 20percest, de nem írt semmi különöset, csak hogy életkorához képest több lassú théta hullámot is tartalmazó kérgi tevékenység látható. A fejlesztőpedagógus szerint "szana-szét van a gyerek"... Sokszor látom, hogy a vele egykorú gyerekekhez képest olyan infantilis, néha babás..( a papírkutyáját hozza sétáltatni a játszótérre, míg a többiek már kétkerekűn bicikliznek) A mozgásban úgy két évvel le van maradva. 7 évesen tanult meg hintázni is. Járunk gyógyúszni, az jó hatással van rá. Időnként hullámokban infantilis olyankor össze-vissza hadonászik rohangászik, kiabálva énekel, direkt elesik. Vagy kisbabának képzeli magát, és teljesen önállótlannak mutatja magát.Máskor meg olyan nagynak képzeli magát, hogy még a felnőtteket is kioktatja, és felelőtlenül felülbírál mindenkit és megy a saját feje után. A többi gyerek is érzi a furcsaságát, a tanítónéni is mondta és tartok tőle, hogy emiatt még több sérülést szenved, ha nem változik valami. Nem tudom én mit tehetnék még? Ráadásul nagyon figyelmetlen, sokszor elhagy, elfelejt dolgokat, eltéveszti a feladatot, amit itthon pedig hibátlanul megoldott. Fáj, hogy egy ilyen okos, jó képességű gyerek így alulteljesít...és tartok tőle nehogy még jobban lemaradjon... Elkezdtem hordani okosító tornára is és gondoltam rá hogy rendszeresen szedetek vele MgB6-ot és halolajat... A doktornő írna fel valami tablettát a hiperaktivitásra, de nem akartam terhelni eddig a szervezetét, mivel allergiára így is kétféle gyógyszert szed.(Aerius, Singulair) Még ha a figyelme rendeződne is, de nem tudom mi ez a furcsa babás rajta. olyankor még az arca is olyan mint egy két évesé, pedig nem játssza meg.Talán több személyisége van? Persze mindezt az egy hetes megfigyelés alatt sosem produkálta... Kérem segítsen, mit tegyek még a gyerekemért, hiszen úgy 3 éves koráig semmi sem látszott ezekből a problémákból, azt hittük életkori sajátosság. (Mint pedagógus látom a férjemen is az időnkénti furcsaságot, infantilizmust, és a figyelemzavart, ami sajnos a munkájára is kihat. Jelenleg az ő nagy álmának él, amiből egy fillért sem keres vagy 1 éve,,és ez őt egyáltalán nem zavarja...:(:( Talán örökölt valamit a lányunk az apjától?) Válaszát köszönöm:

        Dr. Varga Tamás válasza a hiperaktivitás témában

        Tisztelt Kérdező! Vizsgálat nélkül én sem tudok többet mondani.:( Nem tudom, hol és hogyan vizsgálták ki, és mennyire alaposan. Hiperaktivitás sok féle tünettel járhat, előfordulhet infantilis, környzet számára nehezen érthető viselkedés is. Ha nyugtalanító a probléma javaslom a Vadaskert kórházat, ahol hiperaktivitás szempotjából nagy tapasztalatokkal rendelkeznek(interneten elérhetők).


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. július 31., 15:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: