• Miert sir a kisbaba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö, szeretnem megkerdezni, hogy mi lehet az oka, ha egy kisbaba születese ota folyamatosan sir, nyugtalan, ritkan van szeklete viszont anyatejet kap es jol fejlödik. Sajnos vannak olyan napok es ejszakak, hogy az egesz csalad talpon van (apuka, anyuka) mert se nappal se ejszaka nem pihen a kicsi es folyamatosan ordit. A gyerekorvos azzal vigasztalta a szülöket, hogy ez normalis es ha 5-6 nap utan van szeklete az is rendben van, mivel kizarolagosan anyatejet kap es anyukanak jo taplalo teje van. Az anyuka nagyon vigyaz az etkezesre, hogy lehetöleg ne legyen olyan termek ami szeles es pufffaszt, mert ettöl meg rosszabb a picinek. Azt se lehet mondani, hogy mindig görcsöl, csak egyszerüen ordit. Neha lehet , hogy tul faradt es mar azert sem bir aludni , ha viszont alszik ugy alig 20-30 percet es maris ebren van. A szülök voltak ket hetig Erdelyben a nagyszülöknel es ott szinte mindennap ataludta az ejszakat. Ahogy vissza erkeztek Ausztriaba kezdödött elölröl minden. Kerem ha esetleg tanaccsal tudna szolgalni nagyon megköszönnem. Üdvözlettel egy aggodo nagymama

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a sírás, alvászavar témában

        Kedves Kérdező! Sajnos vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy egy babának mi lehet a baja, de a széklettel valóst mondott a háziorvos, anyatejes babának a napi többszöri széklet és a 4-5 naponta egyszeri széklet is rendben lehet. A nyugtalanságot okozhatja a mohó evés és az emiatt kialakuló levegős belek, de lehet, hogy a szülői stressz ragad rá, ami egy nyugodtabb környezetben (amikor a más is részt tud venni a baba ellátásában) elmúlhat. Mindenképpen érdemes ismételten jelezni a problémát a házi gyermekorvosnak, ő tud továbbsegíteni, ha betegségre gondol, akkor kivizsgálni a kicsit.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. július 29., 18:19; Megválaszolva: 2011. július 30., 05:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: