• Gyermek táplálkozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! van egy 19 hónapos kisfiam, hozzátápláláskor csak a gyümölcsös húsos bébiételeket ette meg a zöldségeseket nem. már 3 hónapja próbálkozom a rendes főtétel bevezetni nála de eddig sajnos semmi siker.Mos ezeket eszi meg: virsli,rántott csirkemell ,bundás kenyér,tejbegríz, tej,joghurtok,pudingok,túró habok ezeket önnáloan harapja illetve kanállal eszi,és eszik még egyveleget ami a következőket tartalmazza : össze turmixolva hús, máj,gyümölcs, zöldségek, rizs, krumpli, tésztafélék . És az egyveleggel tudok csak zöldségfélét a szervezetébe juttatni és kizárólag turmixolva fogadja el. Az lenne a kérdésem hogy tudnám rászoktatni a gyümölcs nélküli étrendre vagyis a rendes ételekre amiket mi is eszünk. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a gyermektáplálkozás témában

        Kedves Kérdező! Mivel a kisfia minden fontos táplálékforrást beviss a szervezetébe, így alapvetően nincs oka aggódni miatta. Nyilván kellemetlen még mindig külön főzőcskézni neki, de türelmesnek kell lennie. Ne erőltesse neki az átállást, eljön az idő, amikor magától is abbahagyja a "bébiétel" evést. Egyenek közösen az asztal mellet, és Önöktől látva fogja megtanulni, hogyan kell étkezni. Használja ki, hogy szeret bizonyos ételeket enni, így ha szereti harapni a virslit, akkor lehet neki krumplikrokettet csinálni és belekeverni egy kis zöldséget is például. A kicsik szeretik a kézbe fogható ennivalókat, lehet ezekkel könnyebb dolga lenne. Régebben a bölcsődékben a leves helyett adott gyümölcslevet lehetett szívószállal inni, átmenetileg talán a levest is meg lehet próbálni így adni, hátha nagyobb kedve lenne hozzá. A cél szentesíti az eszközt.


        Kérdés: 2011. július 28., 12:34; Megválaszolva: 2011. július 28., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: