• 3 éves gyermek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam 3 éves, és imád a szomszéd kislányokkal-kisfiúkkal játszani. Ez önmagában nem is lenne probléma, de van egy szomszéd kisfiú akivel nem szeretném ha játszana... bonyolult kicsit de leírom! Nem kifejezetten a kisfiúval van a bajom, habár eléggé irigy-dicsekvő stb. De hogyha pl. kimegyünk az utcára, a fiú anyukája állandóan becsalogatja a gyerekemet, nyalókával-cukorral, csak hogy odaédesgesse... Fondorlatos módon kiabáltat át a fiával hogy "Bence! Gyere át hozzánk!!" Persze a kisfiam őrült módon hisztizik hogy menjünk!! Nincs mit szépítenem, nem szimpatikus ebből a családból nekünk ( férjemmel ) senki. Nem szeretnénk hozzájuk közelebb kerülni csak a szükséges dolgok+köszönés. Eltilthatom a gyerekemet?? Hogy magyarázzam meg neki?? Lehet ebből pszichés baja hogyha nagyobb lesz???

        Dr. Veress Dóra válasza a gyermeknevelés témában

        Kedves Anyuka! Pszichés problémája nem lesz ebből a kisfiának, különösen ha megbeszéli vele, hogy miért nem szeretné, ha bemenne máshoz. Mondja el neki, hogy a cukorka és a csokoládé tönkreteszi a fogát, és nem tartják helyesnek, hogy ott ilyeneket kap. Ha játszani szeretne azzal a kisfiúval, akkor majd találkoznak a játszótéren, utcán. Ezek mellett azzal az anyukával is beszélni kellene, hogy Ön nem szeretné, ha a gyermekét ilyenekkel etetnék, és kéri, hogy Ö se tegye. Ha nem érti meg ezt a kérést, akkor legalább lesz oka nem beengedni a gyermekét. Ha a kisfia mégis játszani szeretne azzal a kisfiúval, akkor inkább hívják be Önök őket és akkor az Önök szabályai érvényesülnek.


        Kérdés: 2011. július 06., 19:33; Megválaszolva: 2011. július 09., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: