• Bölcsődei szoktatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kicsit el vagyok keseredve,mert nem tudom mi lehet az oka kislányom viselkedésének,elég furcsa helyzetbe hozott ma a bölcsibe.Már március 1.óta jár de még mindig csak fél napos.több betegséget összeszedett ezért végül is hol ment hol nem a bölcsibe,most tartósabban 2 hete járunk és ezen a héten már kezdődött nála, hogy amikor megyek érte akkor nem akar odajönni hozzám.Pedig előtte olyan boldogan rohant hozzám ölelt el nem akart engedni.Reggel még mindig vannak problémák nem akar elengedni ölel de még- de még...-mondja és alig tudják leszedni rólam,van hogy sír de van hogy már nem.Viszont a mai nap oda sem akart jönni hozzám amikor mentem érte elment előlem visszament,bement a wc-be előlem és közben azt mondta nem kell anya én nem megyek vele.Sírt is hogy ő nem jön velem.Annyira rossz volt és kellemetlen fogalmam sincs mire gondolhattak a gondozónők ,de nekem nagyon rossz volt és nem értettem miért csinálja ezt?Azt mondta nekem nem kell anya!Tiltakozott ellenem és amikor odamentem és ölbe vettem sírt.Miért csinálta ezt? Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Kovács Piroska válasza a bölcsődei beszokatás témában

        Kedves Anyuka! Nem írta, hány éves a gyermeke, mivel beszél, így arra következtetek, hogy 2 éves elmúlhatott. Vagyis abban az életkorban van, amikor a szülőtől,a szeretett gondozójától való számára fájdalmas elválást már nagyon is érzékenyen felfogja! Erre adott válaszreakciója az az anyának szóló "büntetés", amit Ön olyan nehezen visel. Ezt bizony ki kell bírnia! Vigasztalja az a tudat, hogy ez a magatartás az Önök bensőségek kapcsolatára utal, vagyis így mondja el, hogy mennyivel jobb szeretné, ha minden a régi, meghitt, számára ismert mederben zajlana az életük. Vagyis ha otthon lehetnének együtt... Ez természetesen nem egyenlő azzal, hogy számára borzasztó lenne a bölcsőde. Inkább átmeneti nehézségként kell felfogni, ami az új életformához való hozzászokással, az új környezet kitapasztalásával elmúlik. Üdvözlettel: Kovács Piroska


        Kovács Piroska
        Pszichológus

         Kovács Piroska

        Kérdés: 2011. május 20., 13:16; Megválaszolva: 2011. május 23., 23:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: