• Köszönet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr.Varga Tamás ! Elolvastam a válaszát, amit nagyon köszönök. Kérdésem a 12 éves fiu figyelemelkalandozásával kapcsolatban tettem fel. Doktor Úr azt írja, hogy hiperaktív lehet. A hiperaktivitás olyan esetben is fennáll, ha a gyerek lassu? Mert én ugy olvastam és hallottam, hogy aki hiperaktiv, az gyors, kapkodó. A fiam elég lassan is kapcsol gondolkodásban .Az lenne még a kérdésem a Doktor Urhoz, hogy ilyenkor is lehetséges a hiperaktivitás? Köszönettel: Ané Éva

        Dr. Varga Tamás válasza a hiperaktivitás témában

        Hát hiperaktivitásban valóban a kapkodó, szertelen, könnyen terelődő figyelem a jellemző. A lassabb gondolkodás nem zárja ki a figyelemzavart. Nem tudom merre laknak, de pl. Budapeseten, a Vadaskert Kórházban magas színvonalon foglalkoznak figyelemzavaros gyerekekkel ill. diagnosztikájával. Megerősíthetik vagy kizárhatják. Remélem tudtam segíteni!


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. május 11., 11:49; Megválaszolva: 2011. május 13., 15:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: