• Mi lehet a baj? Kinőhető a figyelemzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr! Nem saját részemre szeretném a kérdést feltenni: 12 éves, 5. osztályos fiam problémái. Már első osztályban szólt a tanító néni,hogy órán gyakran elkalandozik a gyerek.Idáig minden évben igy ment, sajnos mostmár szinte minden tanár erről panaszkodik. 3-as,4-es tanuló.Azt vettem észre, hogy hosszabb ideig nem tud odafigyelni a tanulandó anyagra.Voltunk tanulási képességet vizsgáló bizottságnál, ott különösebb problémát nem állapitottak meg,csak hogy segitsük a tanulásban.Ezt maximálisan meg is tesszük itthon, sőt még azt hiszem tul sok segitséget is kap.Azt szeretném megkérdezni a doktornőtől, hogy ez az erősödő / nem tudni odafigyelés/ figyeleöszpontositási zavar kinóhető-e,? hová forduljunk vele?Várom mielőbbi válaszát.Tisztelettel: Ané Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a figyelemzavar témában

        Tisztelt Kérdező! Az előzmények alapján felmerül, olyan hiperaktiv zavar, melyben a figyelemzavar a meghatározó. Sok idő eltelt már, de sosem késő segíteni. A figyelemzavar sajnos tartós probléma lehet, de sok féle fejlesztési lehetőség van. Keressen fel gyermekpszichiátert, aki a diagnosztikában segíthet, elveti vagy megerősíti a zavrrt és terápiás lehetőségeket ajánl.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 09., 09:36; Megválaszolva: 2011. május 10., 19:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: