• Gyermek hasmenése hozzátápláláskor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 6 hónapos kislányom egy hete gyakran kakil(naponta . Van amikor csak nagyon keveset és előfordul hogy nagyon híg, illetve van amikor nyálkás kissé. A gyermek jó közérzetű játszik, nevetgél. Egyetlen alkalommal volt panaszos. 3 napja kapja a Hidrasec Baby 10 mg granulátumot naponta háromszor. A hozzátáplálást még nem kezdtük el. Kap teát ami tartalmaz kevés cukrot. Ebbe naponta egyszer Normaflore-t öntök fél ampullával.A háziorvosunk azt mondta igazából nem tud mit vizsgálni rajta. A védőoltásokat megkapta mindent ami kötelező és ami választható. Mit tegyünk? Mik lehetnek az okok? Hogyan kezdjük így el a hozzátáplálást(vasárnap kezdenénk)? Köszönettel: Anyuka

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Hasmenés, Hozzátáplálás témában

        Tisztelt kérdező! A hozzátáplálás bevezetésével várjanak amíg nem gyógyul meg a kislány. A folyadékpótlás nagyon fontos, ha ez rendben van a betegség spontán gyógyulása várható. Ha romlik, vagy nem iszik eleget, menjenek orvoshoz.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2016. november 17., 18:26; Megválaszolva: 2016. november 23., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértők! Kislányom tíz hónapos múlt. Három hete bukkantak ki a fogacskài ( alul kettő) Azóta nagyon keveset eszik tàpszerből ( max. 80 ml/ étkezés, de van,hogy csak 30 ml) és amint megizleli már tolja is el magától. A napi...
        Tisztelt Doktornő, A 14 hónapos kisfiunk éjszakai alvásával kapcsolatban keresem önt. Amióta megszületett eléggé anyás ami nem változott sokat a 14 hónap alatt. Egy normálisan fejlődő, normális határon belül eléggé aktív...
        Tisztelt Doktor Úr ! Az elmúlt fél évben 30-35 napos ciklusaim jelentkeztek, korábban elég pontos volt a ciklusom, 1 évvel ezelőtt egy kimaradás volt. Myomáról 10 éve tudok.Jelenleg a vérzésem már nem erős, viszont 7-8 napig tart.Az utolsó 4...
        Tisztelt doktornő! Nagyon kimerültek vagyunk már mert 5hónapos kislányunk nem akar,vagy nem tud aludni... Óránként felkel éjszaka,cicil és úgy alszik vissza.A cicilés ilyenkor általában egy percig tart.Mellettünk alszik mert a kiságyban...
        Tisztelt Doktornő! Kisfiam 19hónapos10,5kg,86cm.Tanácsot szeretnék kérni az étkezésével kapcsolatban. Még mindig nem akar darabos ételeket enni és az utóbbi időben nem ízlik neki semmi. A fogzásra gyanakodtam de ez már jó ideje tart úgyhogy...
        Kedves Doktornő! A kisfiunk most 8 hetes, 3910 grammal és 57 cm-rel született. Most 6,2 kg. A súlyához kiszámolt tápszermennyiséget kapja, de ez nem mindig elég neki. Egy nap még mindig 7-szer kér enni. A tápszer így 120 ml-nek megfelelő...
        Kedves Doktornő! Kisfiam most 6 hetes, a 36. gesztációs héten született 2480g-mal. Már a kórházban is bukott, a koraszülött osztályon az éretlen emésztőrendszernek tulajdonították. Sajnos anyatej hiánya miatt BEBA sart pro tápszert kapott...