• Problémás gyerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Problémám a 3,5 éves fiammal kapcsolatos.Már szinte csecsemő korára jellemző volt rá az érzékenység és a "rosszaság".Csak az érdekelte amit nem szabad csinálni,ő annak örült pl..függöny tépés,apja dobálta magasra-ő ilyeneknek örült...aztán igazi kis csibész lett.Kutyát bántja-pedig szereti nagyon...mindent szétszed,de nem azért,hogy vele foglalkozzunk(ilyenkor bezavart ne legyünk ott)egyszerűen ez köti le. A helyzet azóta lett rosszabb,hogy 14hónapja megszületett a kishúga.Nagyon féltékeny rá!Bántja!Kezelhetetlen lett,hiába szólunk rá,csak azért is rosszat csinál.. Megállás nélkül egész nap üvölt!Már akkor elkezdi ha ébresztem reggel oviba,hogy,hogy merem felébreszteni... apja már inkább egész héten dolgozik,mert nem bírja elviselni ezt a káoszt...nem hagy minket beszélgetni sem(akármilyen hihetetlen nem tudunk beszélgetni) CSAK vele nem tudok lenni,mert a húga úgyis odajön és rögtön összevesznek-valaki mindig üvölt... Rengeteg tanácsot kaptam,de semmi nem használ(tiltás,csak vele foglalkozzam,stb.) Oviba verekszik,nem is igazán szeretik az óvónők.Jó felfogású,már az összes éneket,mondókát aznap visszamondja nekem amit tanultak-oviba viszont nem mondja. Közben pedig nagyon érzékeny:nagyon gyorsan megsértődik.Elmegyünk nyaralni 2napig állbetegséget szimulál,mert nem mer sehová menni.Tavaly a fenyő láttán elsírta magát.Bepisilt mindig amikor a kicsit szoptattam... Még a wc-re is jönnek velem,egyszerűen nem bírnak egyedül lenni,ellenni...a nyár az más,akkor meg be nem tudtam csalni... Egyre többször érzem,nem bírom..kérem segítsen!

        Dr. Varga Tamás válasza a féltékenység témában

        Tisztlet Kérdező! A problémák mögött a temperamentumbeli sajátosságok mellett néhány gyermekkori zavar-probléma is állhat, leginkább az érzelmi élet vagy az aktivitás zavara jön szóba. Úgy tűnik ez tartós és saját erejükből nem tudják megoldani, még időben kérjenek segítséget! Gyermekpszichológust keressenek!


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. december 14., 15:24; Megválaszolva: 2011. december 16., 08:13

        Tudjon meg többet: féltékenység
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, A 14 hónapos kisfiunk éjszakai alvásával kapcsolatban keresem önt. Amióta megszületett eléggé anyás ami nem változott sokat a 14 hónap alatt. Egy normálisan fejlődő, normális határon belül eléggé aktív...
        Tisztelt Doktor Úr ! Az elmúlt fél évben 30-35 napos ciklusaim jelentkeztek, korábban elég pontos volt a ciklusom, 1 évvel ezelőtt egy kimaradás volt. Myomáról 10 éve tudok.Jelenleg a vérzésem már nem erős, viszont 7-8 napig tart.Az utolsó 4...
        Tisztelt doktornő! Nagyon kimerültek vagyunk már mert 5hónapos kislányunk nem akar,vagy nem tud aludni... Óránként felkel éjszaka,cicil és úgy alszik vissza.A cicilés ilyenkor általában egy percig tart.Mellettünk alszik mert a kiságyban...
        T Doktornő!Kisfiam 19hónapos10,5kg,86cm.Tanácsot szeretnék kérni az étkezésével kapcsolatban. Még mindig nem akar darabos ételeket enni és az utóbbi időben nem ízlik neki semmi. A fogzásra gyanakodtam de ez már jó ideje tart úgyhogy ezt...
        Kedves Doktornő! A kisfiunk most 8 hetes, 3910 grammal és 57 cm-rel született. Most 6,2 kg. A súlyához kiszámolt tápszermennyiséget kapja, de ez nem mindig elég neki. Egy nap még mindig 7-szer kér enni. A tápszer így 120 ml-nek megfelelő...
        Kedves Doktornő! Kisfiam most 6 hetes, a 36. gesztációs héten született 2480g-mal. Már a kórházban is bukott, a koraszülött osztályon az éretlen emésztőrendszernek tulajdonították. Sajnos anyatej hiánya miatt BEBA sart pro tápszert kapott...
        Szép jo estet. Azzal a kérdéssel fordulnék onhoz ,,hogy a kis fiam nem eszik. van 3 fajta étel amit meg eszik. tobbi eteltol mintha undorodna.. hanyigert kap tole.. kis baba kora ota igy van. nagyon el vagyok keseredve ..kérem segitsen.. koszonom...
        Tisztelt Doktornő! Most négy és fél éves a lányom. 2-3 éves korában rendszeresen lehülyézett és közben nevetett. Hiába próbáltuk szép szóval elmondani neki, hogy ezt nem szabad és néha rávertünk a szájára is. Azt gondoltuk végre nem...
        Üdvözlöm Doktor Úr! Nőgyógyásznál jártam, aki megállapította már a citológia levétele közben, hogy nagyon vérzékeny a méhszájam. Vizsgálat közben vérzett is. Úgy látta, hogy gyulladt a méhszáj, a szülések után repedezett a széle...
        Tisztelt Doktor! 10 Hónapos kisfiam fitymája egyik pelenkázás alkalmával kicsit hátra húzódott.Mivel tudom,hogy nem szabad bántani,erőltetve húzogatni,aggódom,hogy nem esett e baja.Azt szeretném kérdezn,hogy mire figyeljek?milyen tünetekből...