• Övsömör

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A napokban volt egy olyan sérülésem, egy nehéz tárgy emelése után. Kiegyenesedésem után, csak fájdalmasan tudok hajolni, és menni is nehezen tudok menni. A gerincem utolsó csigolyái fájnak, és körülötte is. Már régen is volt egy hasonló esetem, és azóta gyakorlatilag sűrűn előfordul enyhe fájdalom, sőt a térd ízületeim, és a csukló ízületeim is fájnak az első eset óta, ami szintén egy nehéz tárgy emelésével kezdődött, vagy talán egy rossz mozdulattal. Most azt vettem észre, hogy a farizomnál pattanásszerű pöttyök jelentek meg. Azt mondják, hogy ez az övsömör biztos jele. (Érdekesnek találom, hogy fiatal korom ellenére szinte minden ízületem fáj.) Én úgy tudom, hogy csak annak lehet övsömöre, akinek volt bárányhimlője. Valaki azt javasolta, hogy mydeton, vagy meloxan gyógyszert szedjek, B vitaminnal kiegészítve például: neuromultivit-ep. Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a tünetek megfelelhetnek-e az övsömörnek, és mindenképp érdekelne, hogy az övsömörre mi a leghatékonyabb gyógyszer. Tisztelettel: Zoltán

        Dr. Csuth Ágnes válasza a övsömör témában

        Kedves Zoltán! Az övsömör nem pattanásszerű, hanem hólyagos tünetekkel jár, feltétlenül nézesse meg magát bőrgyógyásszal, hogy erről van-e szó. Az övsömör kezelésében Telvirant alkalmazunk.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 12., 22:57; Megválaszolva: 2011. október 13., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy