• Tinea Corporis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivanok!3 honapja Tinea Corporis szeru elvaltozasok (3 db) jelentek meg a testemen.A dermatologus Orungalt irt fol 6 napig es Batrafen valamint Nisoral kenocsot.A kezeles befejezese utan ,2-3 het elteltevel igen halvanyan mintha kiujultak volna a bortunetek,igy a haziorvosom nisoral tablettat irt fol amit egy honapig szedtem. Mara tunetmentes vagyok,csupan nehany halvany folt maradt a boromon amit canestennel es nisoral kenoccsel kezelek. A kerdeseim:Szukseges-e meg folytatnom a gyogyszeres kezelest(tudvan,hogy majtoxikus) vagy elegendo lenne a kenocs hasznalata /valamint,hogy a nagyon halvany bortunetek maradandoak-e?

        Dr. Bodnár Edina válasza a gombás fertőzés témában

        Nem szükséges már a szisztémás kezelés,de még 2-3 hétig lokális kezelés javasolt. A gyulladás után sokáig maradhat meg a "helye".

        Dr. Bodnár Edina
        Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 17:21; Megválaszolva: 2011. október 08., 20:50

        Tudjon meg többet: gombás fertőzés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Udv! Julius 18- an satorban aludtam, es nagyjabol 1- 2 nappal kesobb vettem eszre nehany csipesszeruseget a boromon (a fenekem bal oldalan). Eleinte nem is tulajdonitottam nagyobb jelentoseget nekik, de mivel a jelek szerint szaporodnak (most mar 12 van),...
        A barátnőm meg én rendszeresen élünk nemi életet. Mai nap folyamán is megtörtént az aktus menet közben nem is volt semmi probléma.(gumival védekeztünk ). Az aktus befejeztével én elmentem a wc-re és ott a makkon és a fitymán apró piros...
        Tisztelt doktor Nő/Úr ! Pár hete vizelés után csípő érzést éreztem a húgycsövemben. Urológiai vizsgálaton vizelet minta negatív lett. vese homok távozást diagnosztizáltak, kő oldó kapszulát szedek. A tünetek jelentkezése előtt 1...
        Egy-két hónapja vettem észre, hogy a mellbimbóim más színűek. Az egyiknek normális színe van, amilyen mindig is volt, a másik viszont sokkal világosabb, egészen fehéres színű. Anyukám azt mondta, hogy nem kell foglalkozni vele, mert tinédzser...
        jónapot ! 17 éves lány vagyok és azzal panasszal fordul önhöz hogy kb 2 hete éreztem egy kis csomót a tarkómon a gerinccsontomttól kb 1,5 cm-re ez akkor még nem fájt. két nappal ezelőtt kezdtem érezni hogy fáj. Elmentem a házirovosomhoz aki...
        Fürdőhelyen voltam,és utána 1-2 nappal a szeméremtesten fehér korpa szerű tünet jelent meg,ami viszket.Berepedések is megjelennek,ami olyan,mint amikor a lábujjak között bereped a bőr.Ez valami gombaféle lehet?Mi a kezelés módja? Köszönet a...
        Udvozlet! 2007-ben tobb utessel okollel viccbol megutott a mellkasomon jobb felul egy ur. Ezen a helyen volt egy anyajegy ha jol emlekszem. Kicsit verzett majd azutan eltunt. Lett egy par mm-es heg. 2011-ben elkezdett egy csomo noni a helyen. Eloszor csak...
        Tisztelt Doktornő/úr! 33 éves nő vagyok.A csecsemőkorban kapott bcg oltásom helye kb 1 hete egy 10ft-os nagyságban bepirosodott. Először pirosabb volt most már halványabb, de látható. Nem viszket, nem ég, nem duzzadt. Semmi panaszom nincs rá,...
        Tisztelt Doktornő! 5 napja jelentkeztek nálam a képen látható kiütések a hasamon, oldalamon. Enyhén fájdalmasak, érintésre picit jobban és a kiütés/seb környéke is fáj picit. Szeretném megkérdezni, hogy ez mi lehet? Mivel...
        T. Doktor Úr/Hölgy! Kérdésem a következő: 3 gyermek édesanyja vagyok. az első gyermekem születése után vettem észre a nemi szervemen a következő elváltozást: A külső, vagy belső szeméremajkon megjelenik egy pici piros pötty. Ez elkezd...
        Tisztelt Doktornő! A problémám az, hogy rengeteg anyajegy/szeplő van a testemen, ami a nap hatására egyre csak több lesz és sötétebb. Én eddig azt hittem, hogy ezek anyajegyek, de a kozmetikusom "cigányszeplőnek" nevezte. teljesen sima...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 22 éves lány vagyok. Nagyon fehérbőrű, és elég sok anyajegyem is van, éppen ezért strandoláskor mindig igyekszem napkrémmel védeni a bőrömet. Ennek ellenére 1-2 évvel ezelőtt új anyajegyek jelentek meg rajtam. Még...
        Jo reggelt kivanok! Kerdesem a kovetkezo lenne, par hete az egyik talpamon megjelent egy folt ami eleg szaraz, viszketo es apro voros pottyokbol all, ez korulbelul ket het alatt a duplajara nott aztan megjelent a masik talpamon is, azota valtozatlan, nem no,...
        Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Lábam epilálása után megmaradnak a pöttyök és nem csak akkor,hanem az azt követő összes többi napon is,soha sem tűnnek el. Próbáltam már az összes szőrtelenítő módszert (gyantázás,borotválás stb.),de...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! A család egyik 28 éves nő tagjánál hirtelen hajhullás jelentkezett. Szinte egyik napról a másikra egy 1 négyzetcentiméteres területen teljesen kihullott a haja. (azóta talán nagyobb is lett) Volt orvosnál, aki teljes...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Foltos hajhullásom volt,kb. másfél hónappal ezelőtt. Akkor 5-6 db borsónyi kopasz foltot fedeztem fel a fejbőrömön. Teljes kivizsgálásom megtörtént, streptococus c baktérium tenyészett ki torokleoltással, amire...
        Üdvözlöm! 29 éves nő vagyok, 15 éves korom óta pedig vitiligo-s. Férjemmel gyermekvállalás előtt állunk és érdeklődnék, hogy a vitiligo örökölhető e, illetve hány százalék esély van az öröklésre? Édesanyámnak és a hugomnak is van...
        Jo napot!Egy kerdesem lenne mitol van az hogy egyuttlet utan a parom fitymaja es himveszoje feldagad nagyon es piros gyulladaszeru szinu.Folyas,viszketegseg es fajdalom nem jelentkezik.Nekem nincsenek tuneteim.Csatolva kuldunk egy kepet.Varom mielobbi...
        Kedves Doktornő/úr, egy korábbi válaszban azt írták, hogy a szilikonos gélek jók az atrófiás hegekre (orvos-valaszol/borbetegsegek/38710). Ugyanakkor az ilyen gélek leírásában mindenhol azt írják, hogy erre a típusra nem jók. Melyik igaz?...
        Egy ideje nagyon érzékeny a bal mellbimbóm. Mintha ki lenne dörzsölve. Ha nincs rajtam semmi felül, akkor semmi baja a világon. De ha hozzáér valami, folyton megkeményedik, és érzékeny lesz, csiklandós. Nem jön belőle semmi, nem váladékozik,...