• Tinea Corporis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivanok!3 honapja Tinea Corporis szeru elvaltozasok (3 db) jelentek meg a testemen.A dermatologus Orungalt irt fol 6 napig es Batrafen valamint Nisoral kenocsot.A kezeles befejezese utan ,2-3 het elteltevel igen halvanyan mintha kiujultak volna a bortunetek,igy a haziorvosom nisoral tablettat irt fol amit egy honapig szedtem. Mara tunetmentes vagyok,csupan nehany halvany folt maradt a boromon amit canestennel es nisoral kenoccsel kezelek. A kerdeseim:Szukseges-e meg folytatnom a gyogyszeres kezelest(tudvan,hogy majtoxikus) vagy elegendo lenne a kenocs hasznalata /valamint,hogy a nagyon halvany bortunetek maradandoak-e?

        Dr. Bodnár Edina válasza a gombás fertőzés témában

        Nem szükséges már a szisztémás kezelés,de még 2-3 hétig lokális kezelés javasolt. A gyulladás után sokáig maradhat meg a "helye".

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 03., 17:21; Megválaszolva: 2011. október 08., 20:50

        Tudjon meg többet: gombás fertőzés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Pár napja piros foltok jelentek meg a makkomon amik mára elkezdtek hámlani. Nem viszket nem faj csak zavaró... Mi lehet ez es hogyan tudnám kezelni? Válaszát előre is köszönöm!
        Kedves Doktorno! Idonkent megjelennek rajtam foltok, leginkabb a labamon itt-ott.Egyszerre maximum harom, annal nem tobb. Olyan mintha beutottem volna ott magam, de biztos vagyok benne hogy nem. Nehany nap utan zoldes szeruve valik, majd elmulik.Tavaly nyaron...
        Üdvözlöm! Pár hete egy gombostűfejnyi kinövést találtam a nemiszervemen, panaszommal orvoshoz fordultam aki HPV fertőzést állapított meg nálam. Kezelésre a Werummal szemölcs ecsetelőt írta fel azzal a tanáccsal, hogy mivel ez a...
        Tisztelt doktornő! 14 éves kisfiam hátán egy anyajegyet vettem észre.a fényképet mellékelve elküldöm.Kérdésem az lenne,érdemes lenne-e levetetni az anyajegyet.Tisztelettel
        Tisztelt Doktornő! Szeretném véleményét kérni a következő panaszomról. A mellékelt fotón lévő képen látható kiütések 1-2 nap alatt fejlődtek ki, és épp hétvégén amikor nincs kihez fordulni, még a Szolnoki sürgősségiről is...
        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni.Van két kutyusunk,(németjuhász,és westie)akik kint tartózkodnak az udvaron.Sajnos bolhásak lettek,(szomszédban kb.10 macska és éjszakai látógatók a sünök szinte minden éjjel)de olyan...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Nagypapám nevében kérdeznék most Öntől. Ő 82 éves, és már 5-6 éve szenved a lábszárfekélytől. Jár vele bőrgyógyászatra, ahol kap kötszereket, az egyik fajtától általában javulni szokott látszólag, de az...
        Tisztelt Doktornő! Körülbelül két hónapja jelent meg a felsőtestemen, a csípőm és a mellkasom között, főként oldalt, valamint a fel-és alkarom belső részén (ahol nem éri nap) a csatolt képen is látható bőrpír/kiütés-szerűség....
        Tisztelt Doktornő! 2012. óta szinte állandó kezelés alatt állok Lichen ruber planus tünetek miatt, mely jobb láb alsó részén, boka felett, jelenleg már szinte összefüggő kört alkot 8-10 cm-s szélességben. 2014. májusban próbabiopsia lett...
        Tisztelt Bodnár Edina! Az alábbi problémával fordulnék Önhöz: Már szerintem több, mint 3 éve egy barnás elváltozás található a fitymám azon részén, ahol éppen a nagyujjam szokott elhelyezkedni maszturbáláskor. A "folt" nem igazán lesz...
        Tisztelt Doktornő! Kb.1 hónapja erőteljesen elkezdett foltosodni a jobb lábam,először a bokámon kívülről és azóta egyre jobban terjed. Viszket,mintha mászna rajta valami.(Nem vakarom.)Régebben is volt kismértékben hasonló.kb. 2 éve. A...
        Tisztelt Dr.Bodnár Edina! Olyan kérdésem lenne ön felé,hogy körülbelül 2 hónapja megjelent egy folt a lábamon,és azóta már lett még egy is plusz egy kisebb a hátamon! Igazából fájdalommal nem jár se viszketést semmit nem érzek csak nem...
        Kozel egy eve tapasztaltam hogy egy kis csomoszeruseg van a makkomban.Nemtudom mi lehet,utana olvastam mar de nemhiszem hogy gomba vagy valami hasonlo lenne,mert olyan mintha egy par millimeteres kis csomo lenne ott,es nemregiben eszrevettem hogy apro piros...
        Kedves Doktonő! Férjemnél körömgombát diagnosztizált a bőrgyógyász, Terbiner gyógyszert kapott rá. Kisbabát szeretnénk. Ha a férjem eközben szedi a gyógyszert, az árthat a fogantatásnak, magzatnak? Van egy 3 éves kisfiunk. Félek, hogy...
        Egyiknaprol a masikra voros foltok jelentek Meg a peniszemen.. Szexualis nem voltam senkivel együtt az elmúlt idoszakban...
        Kedves Doktornő ! A napokban vettem észre a végbélnyílásomtól úgy 2-cm re ezt a börszerű kinövést ,ahogy a mellékelt fényképen is látszik. A bőrpírt szerintem más okozta ,kenőcsel s hintőporral kezelem,s múlik. Amúgy jól vagyok nem...
        Kedves Doktornő! 2 hete kis, elmozdítható, kissé fájdalmas csomót èreztem a fülcimpám mellett az arcomon. Màskor is szoktak lenni pattanàsaim, így erre gondoltam. Majd nőni kezdett, most kb. 3cm. àtmérőjű, sima felületű, sem nem kemèny,...
        Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Makk Ádámak hívnak Vas megyében lakom. Segítségét szeretném kérni. A talpamon kialakult valami nagy felületű több apró fekete pontocskával a belsejében egy hólyag szerű képződmény. Engedelmével mellékletben...
        Tisztelt Doktornő! Lézeres tetoválás eltávolításom van folyamatban, két alkalom sikeresen lezajlott. A harmadik alkalom februárban történt, azóta nem gyógyul rendesen. 5x5-ös kör alakú tetoválás belső körének egy része vastagabb maradt,...
        T. Drnő. Kisfiam 2,5 eves. Ekcema szerü kiütések jöttek ki a szája kórül és néha a popoján. Egyik börgyogyász szerint atöpiás dermatitisz momegen kenöcsöt irt fel amitol elmult de 2 het mulva ujra elöjött. Most voltunk másik orvosnál...