• Bőrkiütés, bevérzés a lábszáron

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv. Szeretném megkérdezni mi okozza ezt a bevérzést/kiütést. hk: a munkám napi 12 óra állás,sétálás heti 5x. Idönként megjelenik, de fel is szívódik mindig, most erőteljesebben jelent meg. hagyományos zoknit használok általában akkor jelenik meg, de előfordult már bokazokninál is sokkal kisebb mennyiségben, mind2 lábon ugyanilyen. másik kérdésem az lenne, a boka körüli barnás pöttyök mivel tüntethetőek el (ilyen bevérzés maradéka lehet az is). egyém: nincs viszerem(látható, jó kondicióban, BMI vel rendelkezem, nem viszket nem vizesedik a lábam és a piros rész sem dudorodik ki, csak a a bőr alatt van, emlékeim szerint 1 hét alatt eltünt máskoris, másfél éve van ez elötte sohasem volt, és napi 4 órát sportoltam(12év) elötte. most 2 éve csak alkalmanként.+munka. köszönettel Dr

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! A kiütéseit petechiának nevezzük, a megnövekedett vénás nyomás következtében alakul ki, a nyomásnak (zokni) kitett terület felett az erekből vörösvértestek kerülnek a bőrbe. A munkájából adódó állandó állás okozza a tüneteket, mely megterheli a lábat.A megelőzés a fontos, mivel a barna foltok(ami a vénákból kilépett vörösvértestek okozta elszíneződés)már nem tüntethetőek el. Javasolt recept nélkül kapható keringésjavító gyógyszerek kúraszerű szedése, rendszeresen sport és munka közben kompressziós zokni vagy harisnya viselése(gyógyászati segédeszköz boltban kapható). Amennyiben tünetei nem javulnak szakorvos felkeresése, laborvizsgálatok elvégzése javasolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 03., 07:40; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy