• Orbánc?Trombózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. A lábamújjamat feltörte a papusz, majd két nap múlva piros csík jelent meg az alsó lábszáramon, illetve a lábszáram fele erőteljesen kezdett pirosodni. Az érintett bőrfelület tapintásra érzékeny volt, de a nem elviselhetetlen. Ekkor elmentem a háziorvoshoz, aki ránézésre megállapította, hogy kezdődő orbánc. Írt fel antibiotikumot, és kenőcsöt.Sajnos bennem felmerült a kérdés, hogy esetlegesen nem trombózisos e a lábam. A vádlim eddig egyáltalán nem fájt, de már most úgy érzem a belső rész egy pontján, minha folyamtosan valamilyen szorító eszközbe lenne préselve. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban orbánc vagy pedig a trombózis jele. A kétségbeesésem az maximálisan a tetőfokára hágott, Segítségét előre is köszönöm. Maradok tisztelettel.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a orbánc témában

        Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül felelőtlenség lenne részemről bármilyen irányba megerősíteni vagy kizárni a diagnózist. Ha az antibiotikum-kúra ellenére panaszai nem javulnak, menjen vissza kontrollra, ha felmerül trombózis gyanúja, orvosa elvégzi a szükséges vizsgálatokat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 01., 08:16; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy