• Évek óta pattanásos arcbőr semmi nem használ...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az arcom évek óta pattanásos kb 5-6 éve kezdődött (most vagyok 22) eleinte kaptam a kencéket kezdve a legegyszerűbbektől, de semmit nem hatott, jött a roacuttan az valamennyit segített de elég veszélyes gyógyszer és szárította nagyon a bőröm, ezután további gyógyszerek kenőcsök lemosó szappan, gyakorlatilag mindent kipróbáltam de semmi nem hatott a mai napig, próbáltam az étrendemen változtatni de semmi eredmény, végső elkeseredésként elmentem kozmetológushoz ami ugyan borsos volt de már mást nem tudtam kitalálni, sajnos ez sem vezetett eredményhez, a bölcsességfogaimat kivetettem, illetve lett egy mandulaműtétem is mivel gyulladtak voltak a mandulák, gondoltam majd ez lesz a megoldás, sajnos nem...minden ugyanaz maradt. Az önbizalmam nulla, tehetetlen vagyok emiatt már nehezen ismerkedem új emberekkel így előjött a szociális fóbia is... de ez már másik történet. Ami még fontos lehet hogy sehogy sem tudok hízni 180 magassághoz 65-66kg, illetve a kézkörmeimen fehér foltok a lábkörmöm pedig elég csúnya "tr rubrum" fonalak - ahogy a bőrgyógyász írta és sajnos erre sem használt egyik kence sem igazán. Lehet valami belső szervi probléma lehet hogy ennyi gond van a bőrrel? Mit javasolna?

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben pattanásai ilyen régóta okoznak panaszt valószínűleg alkati, így azon kívül hogy folyamatosan kezeli és idővel csökkenni fognak a tünetek, nem nagyon tehet semmit.Nem írta hogy milyen súlyosak a tünetek,de több lehetőség van a kezelésre a helyi készítményeken kívül is pl. szájon át szedett antibiotikum. Nincs arról se információm, hogy a Roaccutan th. meddig tartott, beszedte-e a testsúlyára vonatkozó teljes dózist(ez kb. 9-12 hónapot jelenthet), mert ha nem akkor visszatérhetnek a tünetek, tehát az lenne a megoldás ha ez megtörténne. Rendszeres bőrgyógyászati kontroll mellett nem veszélyes a szedése és a megfelelő hidratáló kezelések mellett a bőrszárazság is kordában tartható. Amennyiben a körömgombája van, az csak szájon át szedett gombaellenes készítménnyel gyógyítható vagy amennyiben a köröm 1/3-át érinti gombaellenes ecsetelővel is meg lehet próbálkozni.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 09:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy