• Bőrbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Ez év májusában nagyon viszkető és égő kis hójagok jöttek ki rajtam, főleg a lábamon és a karomon, ill. a kézfejemen. A talpamról és a tenyeremről a viszketés hatására levált a bór. Mentem bőrgyógyászhoz, aki egyéb atka fertőzést állapitott meg, és rühatkára kaptam kencét. Két nap mulvaq még jobban szenvedtem, mindenhol égő kiütésekkel volt tele a testem, olyan volt mint a csalánkiüstés. A háziorvosom adott különböző kenőcsöket /hidrocortizon alapu/ Ezeknek a hatására valamit csökkent, ill. voltak jobb napok is , de egy napon belül is változott a kiütés. Mikor belobbant akkor olyan rosszul is éreztem magam, olyan volt mintha a gyomromaból jönne az egész betegség. Most a Metypred nevü szteroidot kell szednem, ennek a hatására már csillapszik a viszketés, de tiz napig szedtem csökkenó adagban, és még is a tizedik napon ujból jött ki rajtam viszkető kiütés, ami akkora volt mint egy szines gombostűnek a feje, és viz volt benne. Igy ujból kezdtem szedni a gyógyszert. Most a gyógyszertől is rosszul vagyok, de legalább már nem jön a kiütés. Ami már begyógyult, az is barna foltot hagyott maga után. Vajon mi lehet ez. Sajnos már 15 éve alergiás asztmás beteg vagyok, igy mindég kell szednem az Aerius nevü gyógyszert. Kérem segitsenek Várom válaszukat.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! A szteroidtartalmú gyógyszerek szedése orvosi felügyelet nélkül nagyon veszélyes. Kezelőorvosa utasítása nélkül nem javasolt újraindítania. A hólyagos bőrbetegségek autoimmun betegség gyanúját keltik. Ezen esetekben szövettani vizsgálat elvégzése lehet indokolt. Kérje ezzel kapcsolatban bőrgyógyásza tanácsát!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 23., 17:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy