• Hogyan csökkenthető az androgén szint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 20 éves koromban elkezdett hullani a hajam. Csak a fejtetőn. Minden orvost végig jártam, nem találtak semmit. Két éve újra kezdtem a keresést. Mind nőgyógyászatilag, bőrgyógyászatilag rendben találtak mindent. Hozzáteszem a menstruációm sem rendszeres. Túlsúlyos vagyok, 105 kg/172 cm. Rendszeresen sportolok, régen is sportoltam. Jó izomállapottal rendelkezem. 3 éve azt állapították meg, hogy cukorbeteg vagyok, így napi 2x1000 mg merkformint szedek. A cukrom megfelelő szintű. Azonban a diéta mellett sem fogyok. A legutóbb felkerestem egy új nőgyógyászt, aki arra kért, hogy fogyjak le legalább 10-15 kilót, és utána ismételjük meg a teszteket, mivel minden tesztem negatív lett. Ugyanakkor elmondta, hogy a magas androgénszintem lehet az oka a hajhullásomnak. Azt meg kell jegyeznem, hogy hullani már nem hullik, csak nem nő vissza. A kérdésem az lenne, hogy ha lefogyok akkor remélhetem az androgénszint csökkenését? Ha sikerül a súlyvesztés, és mégsem normalizálódik a dolog, akkor mit tehetek még? Válaszukat előre is köszönöm

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Az androgén módon kihullott hajzat nem növeszthető sajnos vissza. Az androgén hajhullás, a túlsúlyos állapot, a mentruációs zavarok polycystás ovarium szindróma tünetei lehetnek. Ezekhez még társulhat a fokozott szőrnövekedés a nőkre nem jellemző helyekenilletve a pattanásosság. Javasolt lenne a részletes endokrinológiai kivizsgálása a nőgyógyászaton.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 15., 10:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy