• Régi égési sérülés nyoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves Doktor Úr/Nő Kislányom 10 évvel ezelőtt magára rántotta a forró vizet és a mellkasán 2 hosszú hipertrofiás seb keletkezett ,próbáltam a contratubexet,de mintha még szélesedett volna tőle és ki is pirult ma már 11 éves ,ami nagyon fáj,hogy szinte állandóan piros -nagyon érzékeny a bőre-esztétikai probémán kivül más gondot nem okoz neki .kérdésem amiben a segitségét kérem .miért nem fehéredett ki neki ,miért tünik úgy mintha szélesebb lenne a seb és mit tehetek hogy halványithatnám?válaszát nagyon köszönöm szeretettel Éva

        Dr. Gál Mónika válasza a égési heg témában

        Kedves Kérdező! A hegeket nem lehet eltüntetni. Szélesedésük annak tudható be, hogy a gyermek nő, íggy valamennyire széthúzódnak. Egy idő után akár a mellkas növekedését is gátolhatja. Ennek elbírálása, az esetleges hegkorrekció megítélése céljából forduljanak a lakhelyük szerint illetékes Égésplasztikai szakrendeléshez!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 08:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 20:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy