• Mitől lehetnek pattanásaim a nemi szervem környékén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ma vettem észre egy fájdalmas dudort a szeméremdombomon. Olyan mint egy kibújni készülő pattanás. A múltkoriban ott bújt ki egy ilyen, ahol a combom véget ér, tehát a hajlatban, nem a nemi szerven közvetlenül. Kijött a pattanás, de csak piros dudorként, majd szépen lassan eltűnt, nem lett olyan mint egy kinyomható. Bár hozzáteszem a combom felső részén gyakran keletkeznek ilyenek, sajnos nem bírom ki, hogy ne nyúljak hozzá, és volt már olyan amit ki is lehetett nyomni, a nyoma azonban még mindig ott van, és alatta kis gócot is érzek a bőröm alatt. Mi okozhatja ezt, és milyen kezelést igényel? Köszönöm szépen a választ!

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező! Valószínűleg egy betokosodott szőrtüsző, faggyúmirigy vagy faggyút tartalmazó kis cysta okozhat ilyen pattanásszerű elváltozásokat. Sajnos ez alkati kérdés, hogy kinél fordul elő. Mindenképpen azt javaslom hogyha kialakulnak, ne nyomkodja, hanem használjon bőrgyógyász által felírt antibiotikus ecsetelőt.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 00:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 20:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy