• Fog.gátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Most van a 4.hónapja,h szedem a Diane 35-öt,amit az orvosom a pattanásaimra írt fel.Azok szépen el is múltak tőle,de a mitteszerek nem és azok gyakran be is gyulladnak.Kérdésem:ez a gyógyszer azokra nem hat?nekem ez azért is probléma,mert már 22éves vagyok,és nem tartok abban a korban,amikor pattanásosnak kellene lennem.A női-férfi hormonjaim rendben vannak,de esetleg lehet gond a pajzsmiriggyel?Valahol olvastam,hogy az is okozhatja .... Köszönöm a válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! A pattanásbetegség napjainkban már nem csak a tizenévesek betegsége. Elhúzódhat a hölgyek esetében akár 30 éves korig is. A Diane-35 fogamzásgátló, de pattanások ellen lett kifejlesztve, de mint olyat 3 hónapig lehet alkalmazni. Ha egyébként is szedne fogamzásgátlót, egy másik típusút javasolnék inkább. Több hónapon keresztül történő szedése "rendbehozza" a bőrt, de csak az alkalmazás idejére.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 11., 10:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy