• Bőrprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nö/Úr Egy olyan problémám lenne,hogy rendszeresen viszket a böröm,fürdés után vörös viszketö foltok jönnek ki a hasamon ami kb egy óra mulva eltünik,viszont ugyanezek a foltok kijönnek napozásnál is.Azon kivül mindkét karomon rendszeresen vannak piros pici szúróan viszketö kiütések,viszont ezek renszeresen folyamatosan elöjönnek,és ha vakarom mégjobban viszketnek. Van amikor pici fehér holyagként jelennek meg,van amikor piros pöttyökként. Ez már van igy egy pár éve,de egyre zavaróbb,és a böröm megvastagodott ezeken a részeken úgy érzem,és a puha simasága is megváltozott. Válaszát elöre nagyon köszönöm! Tisztelettel G.

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a bőrkiütés témában

        Tisztelt Kérdező! Az elmondása alapján a csalánkiütés azon formája fordul elő Önnél ami melegre, sportra, izzadásra jelentkezik (kolinerg urticaria),de javasolnék egy bőrgyógyászati vizsgálatot a diagnózis felállítása céljából. Panasza nagy valószínűséggel alkati dolog, amit nem nagyon szoktuk kezelni. Amennyiben nagyon zavarják a tünetek recept nélkül kapható antihisztamin szedését megpróbálhatja. Ha vakarja, azzal csak rontja a tüneteket és a bőr megvastagodása is a vakarás okozta állandó irritáció miatt alakult ki, tehát ezt meg kellene próbálni elkerülni.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2011. szeptember 11., 00:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy