• Narancsbőr ellen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Nő! Vékony testalkatú vagyok 50 kg-ról lefogytam 45-re. Most azon vagyok, hogy felszedjek pár kilót. 48-nál tartok. Lehetséges, hogy ez az oka a fenekemen lévő rengeteg fehér csíkoknak és ott ahol ezek vannak narancsbőr is van. Legalábbis szerintem az mert ráncos. Kb 1 hete elkezdtem feszesítő gyakorlatokat csinálni. Naponta 8-10 perc. Sok folyadék, rendszeres étkezés. A kérdésem az lenne, hogy ezek a feszesítő gyakorlatok eltüntetik a narancsbőrt? Tényleg igaz az, hogy sporttal kezelhető? És mikorrra várható eredmény? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Anett

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a narancsbőr témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a narancsbőr és striák(fogyási-hízási csíkok) jelentkezése örökletes, alkati kérdés, igaz megfelelő életmóddal javítható. A sport, zsírszegény étkezés, folyadékbevitel ezek közé tartozik és az erre speciálisan kifejlesztett krémek rendszeres masszírozása az adott területre. Viszont ezek alkalmazása esetén sincs biztosíték arra, hogy nem jelentkeznek újabbak vagy hogy a meglévők halványodni fognak, a tünetek alakulása teljesen egyedi. Az lenne a javaslatom, hogy továbbra is folytassa a megkezdett életmódváltást, csak egészítse ki otthonában vagy alakformáló stúdióban végezett speciális masszázzsal.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 22:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: