• Fejbőr betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett, 6 éve egy foltban kihullott a hajam, akkor a pdeudopelade betegséget diagnosztizáltak nálam, szerencsére autoimmun betegség kivizsgálások után ki lett zárva. Nem is ez a kis hajnélküli folt a gondom, hanem az állandó plakkos felrakódás körülötte, ami időről-időre gennyes, sebes lesz. Már ott tartunk, hogy szinte az egész fejem sebes, gennyes. Már többször csináltam végig antibiotikum kúrát, amitől jobb lesz de kis idő múlva kezdődik minden elölről. Már egy vagyonomban volt a sok orvos, hajgyógyász de még senki nem tudta megmondani, hogy tartsam szinte a fejbőröm, ne legyen plakkos a fejem. Jelen pillanatban is tiszta seb a fejem, teljesen el vagyok keseredve. Ami nagyon érdekes eddig minden orvos azt mondta, hogy nem a hajszínezéstől ilyen, nyugodtan járjak fodrászhoz. Nagyon örülnék ha végre valaki tudna segíteni!! Köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A pseudopelade of Broque betegség hegesedést, a heges területen kopasz foltot eredményez, de az időnként kialakuló, nyom nélkül gyógyuló sebesedés más betegség lehetőségét veti fel. A hajfesték okozta allergiás reakciót sem zárhatjuk ki teljes mértékben, amíg egy epicutan teszt nem történik. Bőrgyógyászati- allergológiai szakrendelésre jelentkezzen be szakvizsgálatra.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 06:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: